Федір Рибалко: На конференцію «Яблучний бізнес України-2019» вже зареєстровані понад 20 компаній з більш ніж 10 країн світу - УПОА Українська плодоовочева асоціація

Федір Рибалко: На конференцію «Яблучний бізнес України-2019» вже зареєстровані понад 20 компаній з більш ніж 10 країн світу

14 серпня 2019 року в місті Дніпро, за підтримки Української плодоовочевої асоціації (УПОА), розпочне свою роботу дев’ята міжнародна конференція «Яблучний бізнес України-2019», організатором якої виступає проект «АПК-Інформ: овочі і фрукти». Місто Дніпро для проведення чергової конференції обране не випадково, і вже 15 серпня всі бажаючі учасники першого дня роботи зможуть відвідати одне з найсучасніших яблуневих господарств України – ТОВ «Сади Дніпра» (ТМ UApple). Більшу частину свого врожаю компанія реалізує на експорт, і представники компанії поділяться з усіма учасниками своїми підходами як до виробництва, так і до торгівлі яблуком.

Так, на жаль, в цьому році українські виробники, згідно з попередніми прогнозами, отримають набагато менше якісного яблука, ніж в минулому сезоні, але більшість професійних виробників тримають вектор на експорт. На думку багатьох експертів, це правильне рішення, яким є кілька обгрунтувань:

– українські виробники не тільки заклали фундамент для співпраці з іноземними покупцями яблук, але і істотно розширили географію експорту;

– на експорт може йти не тільки українське яблуко преміум-якості, але і яблуко класу «стандарт»;

– закордонні покупці не обмежуються вибором одного або двох сортів яблук, таких як «Фуджі» і «Гала», а й готові розглядати пропозиції по іншим сортам, які вирощуються в Україні;

– ще однією важливою перевагою є той факт, що деякі закордонні покупці вже сьогодні готові платити за українське яблуко більш високу ціну, ніж за аналогічне яблуко, вирощене в Польщі.

Всі вищевказані положення підтверджує керівник Української плодоовочевої асоціації (УПОА) Федір Рибалко – модератор експортного форуму, який проходитиме паралельно з роботою першого дня конференції, 14 серпня. За інформацією пана Рибалко, на сьогоднішній день для переговорів з українськими виробниками зареєструвалося понад 20 компаній з більш ніж 10 країн світу (ОАЕ, Кувейт, Сінгапур, Іспанія, Білорусь, Індія, Великобританія, Йорданія, Південна Африка, Єгипет та інші). Частина запрошених покупців вже співпрацюють з українськими виробниками, причому по багатьом сортам і з різними критеріями якості.

В експортному форумі зможуть взяти участь виключно делегати конференції «Яблучний бізнес України-2019», а реєстрація учасників як самої конференції, так і експортного форуму буде здійснюватися тільки до 12 серпня.

На сьогоднішній день свою участь підтвердили понад 170 делегатів, 50% з яких – це виробники яблук з усіх регіонів України. Всього в конференції візьмуть участь близько 200 представників яблучного сектора.

Конференція організовується проектом «АПК-Інформ: овочі і фрукти» за підтримки FAO, Європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР), Української плодоовочевої асоціації (УПОА) і проекту EastFruit. Партнером конференційного бізнес-туру виступить компанія UApple, а технологічним партнером конференції – компанія «Інсолар-Холод».

Всі питання щодо участі в конференції можна уточнити, звернувшись до організаторів заходу:

+380 96 4337857 – Олександра Манько, fruit.marketing@fruit-inform.com

+38 096 5836323 – Євген Кузін, fruit.intl@fruit-inform.com

+380 562 320595

Fruit-Ukraine.org