Євген Харлан про Sweet&Fruit Trade: Ukraine -Middle East: За таким стандартом проведення торгових переговорів майбутнє - УПОА Українська плодоовочева асоціація

Євген Харлан про Sweet&Fruit Trade: Ukraine -Middle East: За таким стандартом проведення торгових переговорів майбутнє

28 березня в Дубаї (ОАЕ) відбулася наймаштабніша торгова місія до Близького Сходу – Sweet&Fruit Trade: Ukraine -Middle East, в якій приймало участь майже 40 українських виробників фруктів, ягід, як свіжих, так і заморожених, а також меду та солодощів. Наразі учасники делегації підводять підсумки участі в заході та діляться своїми враженнями від події.

 

«Ми приємно враженні рівнем організації з боку ФАО та потенціальнім ефектом від запровадженої місії, – зізнається Євген Харлан, директор по розвитку компанії ТОВ Нікдарія (TM iBerry), – Ми впевнені, що саме за таким стандартом проведення торгових переговорів майбутнє».

 

Головним плюсом такого формату пан Харлан вважає високу професійність всіх учасників заходу, як з боку представників України, так і серед байєрів з арабського світу.

 

«На зустрічах не було випадкових людей з боку покупців та слабких представників українського бізнесу. Всі сторони перемов чітко розуміли свої прагнення та цілі. Зрештою, завдяки впровадженому формату місії знадобилось набагато менше часу для переговорів та узгодження попередніх умов співпраці», – резюмує Євген Харлан.

При цьому в інтерв’ю EastFruit він зізнався, що компанія вже прораховує процедуру відповідного контролю якості та вартість логістики до Близького Сходу з урахуванням авіатранспортування.

 

Нагадаємо, що організаторами заходу виступають Продовольча і сільськогосподарська організація ООН (ФАО), Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР), ініціатива EU4Business, Українська плодоовочева асоціація (УПОА) і Офіс з просуванню експорту.

 

Fruit-ukraine.org