Ціни на українському ринку цибулі стрімко знижуються - УПОА Українська плодоовочева асоціація

Ціни на українському ринку цибулі стрімко знижуються

Основні виробники ріпчастої цибулі в Україні стурбовані нинішнім розвитком ситуації на ринку. Ціни на цибулю продовжують стрімко знижуватися, і вже є передумови до переходу межі собівартості вирощування даної культури.

Так, на сьогоднішній день в основних регіонах виробництва оптові партії цибулі пропонуються в середньому по 4,5-5,5 грн / кг ($ 0,18-0,22 / кг), в залежності від якості і обсягу партій. При цьому, ще в кінці минулого тижня ціновий діапазон знаходився в межах 5,5-6,5 грн / кг, повідомляє проект EastFruit.

Пропозиція цибулі на ринку України постійно збільшується, чому сприяють добрі погодні умови, а ось експорт продукції практично зупинився.

Аж до 30-го тижня нинішнього року істотні обсяги української цибулі відправлялися до Польщі, але вже другий тиждень польські імпортери відмовляються від закупівель нових партій. І незважаючи на той факт, що в кінці минулого тижня ціни на цибулю в Польщі були вищі за українські більш ніж на 50%, з огляду на надходження на ринок нових партій вітчизняної продукції польські оптові компанії повністю переорієнтувалися на роботу з місцевими фермерами.

Таким чином, якщо українські виробники найближчим часом не знайдуть нові канали реалізації продукції, а погодні умови сприятимуть подальшому збиранню врожаю ярої цибулі, очікувати, що ситуація з цінами в даному сегменті стабілізується, не доводиться.

Fruit-Ukraine.org