Ціни на імпортні томати в Україні зростають завдяки активному попиту та недостатній пропозиції місцевих виробників - УПОА Українська плодоовочева асоціація

Ціни на імпортні томати в Україні зростають завдяки активному попиту та недостатній пропозиції місцевих виробників

Протягом усього поточного тижня продавцям вдається підвищувати відпускні ціни на імпортні томати на українському ринку.

Як повідомляють аналітики проєкту EastFruit, такі тенденції вдається зберігати завдяки активному попиту в умовах недостатньої пропозиції з місцевих комбінатів.

Поставки помідорів з Туреччини стабільні вже третій тиждень поспіль. У той же час попит на дану продукцію, за словами продавців, досить активний і в більшості своїй продажі імпортних томатів орієнтовані на роздрібні мережі. З огляду на стабільні темпи збуту, продавці отримали чергову можливість підвищити відпускні ціни.

Так, на сьогоднішній день помідори, завезені з Туреччини, вдається продавати по 28-32 грн / кг ($ 0,99-1,13 / кг), тоді як в кінці минулого робочого тижня угоди укладалися в межах 26-28 грн / кг ( $ 0,92-0,99 / кг).

Що стосується томатів з місцевих стаціонарних тепличних комбінатів, то ціни в даному сегменті залишалися на рівні минулого тижня. За словами продавців, якість даної продукції була невисокою, що і не дозволяло підвищувати відпускні ціни навіть в умовах активного попиту. У підсумку, продажі помідорів місцевого виробництва здійснювалися в межах 22-30 грн / кг ($ 0,78-1,06 / кг).

Що стосується подальших прогнозів, то учасники ринку припускають, що незабаром поставки томатів з Туреччини збільшаться, і, з огляду на те, що сезон реалізації в українських комбінатах добігає кінця, основну пропозицію томатів становитиме імпортна продукція.

Fruit-Ukraine.org