Андрій Жуков: Ми хочемо об’єднуватися з іншими фермерами для збільшення товарних партій - УПОА Українська плодоовочева асоціація

Андрій Жуков: Ми хочемо об’єднуватися з іншими фермерами для збільшення товарних партій

«На сьогоднішній день кооперація є доволі важливим кроком для українських виробників ягід. Вона дає не тільки широкі можливості в просуванні бренду для учасників кооперативу, але й в побудові холодильних потужностей для зберігання, ліній упаковки, сертифікації, що часто є непосильним завданням для однієї конкретно взятої компанії з причини високої вартості обладнання та послуг», – таку думку висловлює Андрій Жуков, експерт ягідного бізнесу та власник компанії S.B. Frozen Foods, яка нещодавно приєдналася до Української плодоовочевої асоціації.

 

Також, експерт зазначає, що тільки завдяки кооперації малі виробники ягоди можуть сформувати необхідні обсяги товарних партій продукції для експорту і самостійно вийти на зовнішні ринки минаючи посередників.

 

«Ми маємо в своєму розпорядженні власні поля малини, також ми бачимо перспективи розвитку та за рахунок інших продуктів. Так, наприклад, на сьогодні у мене є великий контракт щодо поставок червоної сочевиці з азіатським партнером, який готовий реалізувати 500 тонн даної продукції. Це непрофільна культура для нашої компанії. Проте, кооперація – це синергія наших зусиль з розвитку бізнесу кожного з нас. І тому той, хто займається сочевицею, може безпосередньо звернутися до мене і ми з задоволенням будемо співпрацювати для спільного отримання прибутку. Сьогодні ми хочемо об’єднуватися з іншими фермерами для збільшення товарних партій і різноманітності нашої продукції. Таке об’єднання повинно будуватися навколо нашого заводу з заморожування плодоовочевої продукції, розташованого в Івано-Франківській області», – зазначає Андрій Жуков.

 

Нагадаємо, що компанія S.B. Frozen Foods займається виробництвом, заморожуванням та експортом ягід, овочів, грибів та фруктів. Фабрика компанії, розташована в екологічно чистому регіоні – Івано-Франківщині – оснащена сучасним обладнанням для заморожування і зберігання продукції, яка поставляється з власних полів і від місцевих фермерів, що дає можливість контролювати якість процесу виробництва протягом усього циклу.

 

Зустрітися та особисто поспілкуватися з експертом всі учасники плодоовочевого ринку зможуть вже 4 грудня в МВЦ на XVI міжнародної конференції «Овочі та фрукти України-2019. Експортний прорив», на якій Андрій Жуков виступить з презентацією «Ягідний бізнес step-by-step: провали та перемоги у вирощуванні, заморозці та експорті ягідних культур». Виступ експерта запланований на 15:50.

 

До речі, в ході конференції відбудеться неформальна зустріч найбільш прогресивних учасників ягідного бізнесу, які спробують змінити існуючу в Україні ситуацію, домовившись про спільні зусилля з експорту.

 

Fruit-Ukraine.org